Drie is genoeg

Ik wil geen kinderen meer, laat ik dat zeer duidelijk stellen. Ik heb drie gezonde, lieve jongens en daarmee voel ik me stinkend rijk. Echt waar.

Maar kijk toch eens naar deze foto van een pasgeboren Victor die ik enkele dagen geleden tegenkwam:

Rammelende eierstokken zeg ik u! Kijk nu toch hoe klein en lief en perfect.

Maar eerlijk is eerlijk: van dat schattige snuitje staat niet af te lezen dat dat ’s nachts verschoond moet worden, constant aan de borst wil en totaal nog niet kan duidelijk maken wat er scheelt.

En ook niet dat dat non-stop praat zodra het wat groter is, en dan nog veel te traag, met veel te veel herhalingen en over oninteressante dingen.

Het beroep van kleuterjuf is voor mij bijna even afschrikwekkend als dat van slager of begrafenisondernemer. En dat meen ik echt.

Want die kleine kinderen, neuh, dat is mijn ding zo niet. Zo wel dat knuffelen, en het op je buik slapen en zo, dat is echt wel zalig.

Maar voor de rest heb ik ze liever wat groter. Zo veel gemakkelijker, joh. Kijk naar Robin en Leon, die zich best goed kunnen bezighouden en ook zelf hun tanden poetsen.

Alleen jammer dat ze al zo goed Engels kunnen, waardoor Marcel en ik geen privéconversaties meer kunnen voeren zolang ze wakker zijn. Want nee, in het Frans lukt dat niet.

En ook jammer dat het vooral in de vakanties zo lang duurt voor ze ’s avonds eindelijk slapen, waardoor ik weer veel te laat moet opblijven om toch nog genoeg broodnodige me-time te kunnen nemen.

Want die me-time heb ik echt nodig om ’s morgens weer mijn stralende zelf te kunnen zijn.

Maar toch, een groot gezin, het heeft echt wel iets. Met van die kinderen die stillekes aan je voeten spelen (niet op een scherm!), terwijl je in de zetel een boek leest, zo gezellig!

Als het in het echt nu ook eens zo zou gaan, hè…

Dus hier komt absoluut geen vierde kind, of het moest een vreselijk ongelukske zijn. Of nee, laat ik het dan een verrassing noemen. Want het kan uiteindelijk best goed uitpakken, hoor. Kijk maar wat ne geweldig ferme man Marcel geworden is!

2 gedachten over “Drie is genoeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s