Dagplanning deel 2

Het is nu vijf maanden geleden dat ik met deze blog begon, en ik hou dat hier begot goed vol, al zeg ik het zelf. Al was het nu wel anderhalve week geleden dat ik nog iets schreef, en dat is lang, ik weet het. Ik heb er niet eens een excuus voor.

Maar goed, ik begon ooit nog al eens met een blog, maar toen hield ik het al na een paar posts voor bekeken. Waarschijnlijk omdat Leon nog niet eens een jaar was en ik de uiterst schaarse tijd dat de kinderen allebei sliepen en ik niet, eigenlijk gewoon in de zetel wou hangen en met rust gelaten wou worden. Ook door dat zeurende stemmetje in mijn hoofd dat mekkerde dat het wel weer eens tijd was voor een nieuwe blogpost. En nee, ik had geen schizofrenie. En door de jarenlange onderbroken nachten ook geen greintje inspiratie trouwens.

Waar ik ook ooit mee begon, een maand geleden om precies te zijn, was het volgen van de dagplanning die ik maakte uit frustratie over mijn dagelijkse leven.

Ik zou ons huishouden routinematig en structureel aanpakken.
Ik zou Victor elke dag onverdeelde aandacht geven en hem na het middageten mee naar buiten slepen.
Ik zou elke avond netjes op tijd een evenwichtig maal klaarmaken.
En ik zou elke dag helemaal alleen gaan wandelen.

Klinkt goed (nog steeds, ja), en ook haalbaar. Of het zelfs maar enigszins gelukt is?

Ik hield het welgeteld een halve dag vol. En toen kwam er iets tussen, ik weet al niet meer wat. En voor de rest ben ik intussen ook ziek geweest, en Victor ook. En Robin had een week afstandsonderwijs. En daarna was het krokusvakantie.

Allemaal dingen die ons alledaagse leven verstoorden, wat niet echt helpt als je goede gewoontes wilt opbouwen. Wat ook niet helpt, is stiekem een hekel hebben aan saaie routines. En lui zijn. Of nee, ongemotiveerd, dat is een beter woord.

Al moet ik wel zeggen dat ik ongeveer elke dag alleen ben gaan wandelen (of eerder nordic walken maar dan zonder stokken), dus ik heb wel al een stap (pun intented) in de goede richting gezet. Laat het gerust weten als je trots op me bent ;-).

Een gedachte over “Dagplanning deel 2

  1. Heel goed om trots op te zijn. Volhouden omdat al wie het leest er veel belang aan hecht.
    Heel waarschijnlijk zullen de jongens op leeftijd blij zijn dat zij zo uw leven beter leren kennen en waarderen. Groetjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s